Cuiner Joan

Receptes de cuina casolanes

Racions: 6 Temps total: 17 mins Dificultat: Principiante

Carxofes arrebossades

Temps de preparació 10 mins Temps de cocció 7 mins Temps total 17 mins Dificultat: Principiante Racions: 6

Principals

Principals

Bàsics

Elaboració

  1. Pelem les carxofes de la manera en que està descrit a la recepta de carxofa confitada o carxofa bullida.

  2. Pre-escalfem l'oli de la fregidora a 180ºC.

  3. Quan ja tenim les carxofes netes, les tallem en quatre quarts (tallades verticalment) i a partir d'aquí amb un bon ganivet les fem a juliana ben fines i les salem.

  4. Posem la farina, el glaçó i l'aigua amb gas ben freda en un bol de plàstic (personalment utilitzo aigua de Vichy).

    És important que l'aigua estigui ben freda perquè el contrast del fred amb l'oli a 180ºC és el que fa que quedi cruixent l'arrebossat.
  5. Fem una pasta amb textura d'una crema catalana.

  6. Anem introduint les carxofes a la fregidora una a una i sacsejant la cistella per tal de que no s'enganxin al fons.

    En una fregidora domèstica d'uns 3 litres d'oli, hem d'anar fent les carxofes en diverses vegades perquè no va bé que quedin apilades dins la fregidora.
  7. Quan estan fetes les anem posant en una safata amb paper absorbent, per treure l'excés d'oli.

    Ja les tenim llestes per servir i menjar!