Carxofes arrebossades
Principals
Principals
Bàsics
Elaboració
-
Pelem les carxofes de la manera en que està descrit a la recepta de carxofa confitada o carxofa bullida.
-
Pre-escalfem l'oli de la fregidora a 180ºC.
-
Quan ja tenim les carxofes netes, les tallem en quatre quarts (tallades verticalment) i a partir d'aquí amb un bon ganivet les fem a juliana ben fines i les salem.
-
Posem la farina, el glaçó i l'aigua amb gas ben freda en un bol de plàstic (personalment utilitzo aigua de Vichy).
És important que l'aigua estigui ben freda perquè el contrast del fred amb l'oli a 180ºC és el que fa que quedi cruixent l'arrebossat. -
Fem una pasta amb textura d'una crema catalana.
-
Anem introduint les carxofes a la fregidora una a una i sacsejant la cistella per tal de que no s'enganxin al fons.
En una fregidora domèstica d'uns 3 litres d'oli, hem d'anar fent les carxofes en diverses vegades perquè no va bé que quedin apilades dins la fregidora. -
Quan estan fetes les anem posant en una safata amb paper absorbent, per treure l'excés d'oli.
Ja les tenim llestes per servir i menjar!