Cuiner Joan

Receptes de cuina casolanes

Racions: 6 Temps total: 1 h 15 mins Dificultat: Principiante
Fumet de peix bàsic per tot tipus de paelles o plats de marisc

Fumet de peix

Temps de preparació 30 mins Temps de cocció 45 mins Temps total 1 h 15 mins Dificultat: Principiante Racions: 6

Principals

Principals

Bàsics

Espècies

Elaboració

  1. Pelem i rentem tota la verdura.

    Necessitem una olla gran, on hi anirem abocant tot el que hem indicat a l'apartat d'ingredients.
  2. La tallem a trossos i l'anem posant a l'olla per sofregir-la amb l'oli i la sal.

  3. Comencem a coure-ho tot fins que comenci a agafar una mica de color.

  4. Afegim les espècies, llorer, pebre vermell i negre.

  5. Remenem una mica, seguidament afegim el vi i el conyac i deixem que s'evapori l'alcohol.

  6. Afegim tot el peix inclosos els sobres de fumet. Ho deixarem coure durants uns 15 minuts aproximadament.

  7. Quan ho tinguem ben cuit i remenat és quan hem d'afegir l'aigua i un parell de cullerades de sal, no gaire grans (si estem fent la ració de 6 persones). En qualsevol cas, sempre estarem a temps d'afegir-ne.

  8. Ho deixarem bullir durant uns 45 minuts i una vegada hagi reposat i s'hagi refredat, ho passarem per el colador normal i després pel colador xinès matxucant tota la vianda.

    Ja ho tenim llest per fer qualsevol paella, fideuà, patates, etc...