Fumet de peix
Principals
Principals
Bàsics
Espècies
Elaboració
-
Pelem i rentem tota la verdura.
Necessitem una olla gran, on hi anirem abocant tot el que hem indicat a l'apartat d'ingredients. -
La tallem a trossos i l'anem posant a l'olla per sofregir-la amb l'oli i la sal.
-
Comencem a coure-ho tot fins que comenci a agafar una mica de color.
-
Afegim les espècies, llorer, pebre vermell i negre.
-
Remenem una mica, seguidament afegim el vi i el conyac i deixem que s'evapori l'alcohol.
-
Afegim tot el peix inclosos els sobres de fumet. Ho deixarem coure durants uns 15 minuts aproximadament.
-
Quan ho tinguem ben cuit i remenat és quan hem d'afegir l'aigua i un parell de cullerades de sal, no gaire grans (si estem fent la ració de 6 persones). En qualsevol cas, sempre estarem a temps d'afegir-ne.
-
Ho deixarem bullir durant uns 45 minuts i una vegada hagi reposat i s'hagi refredat, ho passarem per el colador normal i després pel colador xinès matxucant tota la vianda.
Ja ho tenim llest per fer qualsevol paella, fideuà, patates, etc...